Project 40 uren

Een project om te bidden voor roepingen 40 uur na elkaar, op de 14e, 15e en 16e van iedere maand

Waarom bidden voor roepingen?

Jezus zelf vraagt ons om te bidden voor roepingen: ‘De oogst is wel groot, maar arbeiders zijn er weinig. Vraagt daarom de Heer van de oogst arbeiders te sturen om te oogsten‘ (Matteüs 9, 37-38).

Zonder priesters kunnen we de Eucharistie niet vieren en juist die Eucharistie is bron en hoogtepunt van het christelijk leven. De zorg om voldoende herders in de toekomst is een gezamenlijke en blijvende verantwoordelijkheid van alle gelovigen, van ieder van ons.

U kunt hieraan bijdragen door een geestelijke moeder van priesters te worden.

Wat houdt geestelijk moederschap in?

Een “geestelijke moeder” is een vrouw die bidt en offert voor priesters en hun heiliging. Iedere vrouw kan een moeder voor priesters zijn, onafhankelijk van haar leeftijd of sociale status. Dit soort moederschap is niet alleen voor moeders van gezinnen, maar het is net zo goed voor een ongetrouwd meisje, een weduwe of voor iemand die ziek is.

40-uren Project

Iedere maand verenigt zich een groep vrouwen in gebed voor de heiliging en de volharding van alle religieuzen en voor roepingen tot het priesterschap en het religieuze leven. Ze doen dit 40 uur na elkaar, op de 14e, 15e en 16e van iedere maand, waarbij ieder één uur van gebed op zich neemt.

Wie wil deelnemen, kan zich via de website www.40horas.org  inschrijven op het uur van haar keuze. Op deze manier kan ieder het uur van gebed doen waar zij op dat moment verblijft. Het mooiste is natuurlijk – als het mogelijk is – om dit uur in aanwezigheid van het Allerheiligst Sacrament te bidden. Maar u kunt ook thuis bidden. En als u moet werken, kunt u ook een uur werk opdragen als gebed voor deze intentie.

Dit initiatief volgt het voorbeeld van de moeders van het dorpje Lu Monferrato in Italië aan het eind van de 19e eeuw. Zij verlangden voor hun kinderen een religieuze roeping en verenigden zich met die intentie in gebed. Hun gebed werd verhoord, het dorpje werd gezegend met meer dan 300 roepingen.

De Zalige Priester Edward Poppe zei: ‘Jezus zegent op een bijzondere manier diegenen die bidden voor zijn aanstaande priesters’. Meld u dus snel aan en de Heer zal er u rijkelijk voor belonen: 40horas.org