Alle  gasten die aankomen moeten worden ontvangen als Christus zelf

De Regel van Sint Benedictus zegt over de gastvrijheid iets opmerkelijks: “Alle  gasten die aankomen moeten worden ontvangen als Christus zelf, want Hij zal eens zeggen: Ik kwam als gast en Gij hebt Mij opgenomen”.

Gedurende bijna het hele jaar (niet in augustus) biedt ons klooster ge­legen­heid voor een korte of langere tijd van individuele retraite: een stille dag, een weekend of (mid)week van stilte en bezinning, tot rust komen bij God, in verbondenheid met het gebedsleven van de zusters. Er is gelegenheid tot eucharistische aanbidding.

Ons gastenhuis is geen hotel of uitvalsbasis, maar hopelijk wel een gastvrije plek voor Godzoekende mensen. Wij zijn contemplatieve slotzusters, daarom is het gastenhuis gescheiden van het zusterhuis. Er zijn wel degelijk mogelijkheden tot contact met de zusters, maar die zijn beperkt. Er is een gastenzuster die aanspreekpunt is.

Wie bij ons komt logeren, weet zelf invulling te geven aan zijn of haar dag. Behulpzaam hierbij zijn: de gebedsdiensten van de zusters, die kunnen worden bijgewoond vanuit de gasten kapel. In hoeverre men zich hierbij aansluit wordt voor het overgrote deel aan de mensen zelf overgelaten. Er is een en een gastentuin en de landelijke omgeving nodigt uit tot wandelen. Voor informatie en/of reservering kunt u contact opnemen met de gastenzuster.

Bij voorkeur telefonisch: +31 (0) 43 601 22 34 dagelijks te bellen van 10.15 – 11.45 uur en van 15.00 – 17.00 uur.

Eventueel kunt u ook mailen: info@priorijreginapacis.nl