Welkom op de website van de Priorij Regina Pacis!

Onze priorij “Regina Pacis” (Koningin van de vrede), ligt aan de rand van Valkenburg langs de weg naar Schin op Geul. Er verblijven twee religieuze gemeenschappen die aan het contemplatieve leven zijn gewijd: de zusters Benedictinessen van de altijddurende aanbidding, stichteressen van de Priorij samen met de zusters Dienaressen van de Heer en de Maagd van Matará, een jonger instituut. De Dienaressen werden uitgenodigd door de zusters Benedictinessen om het klooster samen met hen te bewonen, zodat het contemplatieve leven in de priorij ook in de toekomst zou blijven bestaan.

Wie zijn zij?

De monialen luisteren eensgezind naar het woord van de Vader “Dit is mijn Zoon, mijn veelgeliefde, in wie Ik welbehagen heb” (Mat. 3,17) en nemen het liefdevol aan.

Benedictinessen

Altijd door zijn de Benedictinessen van de altijddurende aanbidding met een of meer zusters in haar kloosterkerk in aanbidding bij de Heer in het Geheim van Zijn Liefde

Dienaressen

de vrouwelijke religieuze tak van de religieuze familie, die gesticht is op 19 maart 1988. Het Instituut omvat zowel een apostolische tak als een contemplatieve tak.

Blog